Proprietærens logbog

24. september 2003

Desangående Sprogskolen er der ganske ekstraordinært og uventet kommet hele tre nye sprogkurser, takket være en særdeles venlig fremmed, der ganske på eget initiativ har udfærdiget nogle kurser i baskisk, georgisk og arabisk. Det siges der overordentligt mange tak for.

21. december 2002

Desangående Postkortene er der i afdelingen blevet opfundet og opstillet en julepostkortautomat - en julekortomat, om man vil. Den kan trykke julekort med selvvalgt tekst, og kortet kan man derefter gemme og sende til familie, venner og bekendte, der utvivlsomt vil dåne over den helt personlige hilsen, der med sirlig skrift er påtrykt kortet.

1. december 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er førnævnte trafik-tema atter opdateret med yderligere trafikanter, og temaet er hermed foreløbig afsluttet.

19. november 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er førnævnte tema opdateret med nye, arketypiske trafikanter.

17. november 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er et nyt tema startet, indeholdende karakteristik og risikovurdering af diverse arketyper blandt trafikanter.

13. november 2002

Desangående Sprogskolen er der til min store glæde endelig kommet et nyt sprogkursus, denne gang i fransk, takket være velvillig oversættelsesbistand fra en venlig fremmed. Andre betænksomme sjæle med sprogkundskaber skal være særdeles velkomne til at henvende sig, såfremt man har tid og lyst til at yde lidt translationsassistance, uanset hvilket sprog man mestrer. Alt har interesse - lige fra norsk til navajo - og man kan henvende sig på kasper@sevaj.dk.

24. september 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er en ny artikel på gaden, omhandlende universets mange udspekulerede metoder til at udslette menneskeheden. Dermed er Forbrugeroplysningens tema om verdens undergang foreløbig afsluttet.

14. september 2002

Desangående Lømmelgård generelt er det nu muligt at få tilsendt en nyhedsbulletin, når der foretages opdateringer af Lømmelgårds websider. Alle fremtidige notitser her i logbogen, samt notifikationer om nye afstemninger, vil blive udsendt i nyhedsbulletinen. De kan tegne abonnement blot ved at sende en email til bulletin@sevaj.dk med ordet "Tilmeld" i emnelinjen, eller ved at benytte tilmeldingsfeltet på forsiden.

Desangående Forsiden er en lille, ny tjeneste implementeret, idet forsiden angiver dato og klokkeslæt, til brug for besøgende, der har noget vigtigt at nå, og derfor skal holde øje med tiden.

11. september 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er der i dagens anledning en ny anmeldelse af et apokalytisk scenarium, som handler om hvor galt det kan gå, hvis robotter begynder at tænke selv.

8. september 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er der igen en ny anmeldelse i temaet om dommedag, hvor epidemier sættes under lup.

6. september 2002

Desangående Forbrugeroplysningen er der kommet en ny anmeldelse af dommedagsscenarier, denne gang om istid og alle dens herligheder.

2. september 2002

Så er websiten blevet udvidet med et par funklende nye sektioner, om hvilke der nærmere er at bemærke:

Desangående Kroen byder denne sektion på lidt indblik i Lømmelgårds lokalkultur, gennem en direkte transmission fra krostuen i Lømmelgård Landsbykro, hvor stamgæsterne og andre væsener sidder og lader livet drive forbi. Kig endelig forbi.

Desangående Forbrugeroplysningen er det hensigten at opbygge en afdeling med nyttigt indblik i forbrugerrelevante emner, såsom hvornår og hvordan Jorden går under, hvilke skibskatastrofer der var mest forbløffende, og hvilke græske filosoffer der var dummest. Kort sagt nyttig forbrugeroplysning om liv, død, kultur og filosofi, frem for anmeldelser af støvsugere eller vaskepulvre.

Desangående Postkortene har de i logbogen tidligere nævnte postkort nu fået deres eget hjem på Lømmelgårds website. Det er tanken, at flere postkort vil komme til med tiden, så der efterhånden opbygges et righoldigt udvalg til et væld af hellig- og mærkedage.

20. august 2002

Desangående Stemmelokalet skal det beklages, at en ny afstemning har ladet vente på sig. Proprietæren skulle lige skrive sit speciale færdigt.

21. juli 2002

Desangående Lømmelgård Folkeblad kan man, såfremt man ikke er blevet rablende sindssyg af at vente, atter læse et nyt nummer af Lømmelgård Folkeblad. Denne gang med en hovedhistorie, hvor man måske vil have svært ved at afgøre, om man bør le eller græde.

Desangående Biografen, skal det annonceres at på tirsdag, den 23. juli kl. 23:30, i Storbybio på Kanal København, vil det takket være velvillig interesse fra TV-STOP være muligt at se proprietæren og hans ærede broder blive interviewet om deres filmproduktion, hvorved der vil være TV-premiere på En Dejlig Solskindag I & II, Kim Skov II, samt Livets Lyse Side. Udsendelsen genudsendes på samme kanal, fredag den 26. juli kl. 24:00 (lige før der kommer slaskere).

28. marts 2002

Så er det jo påske og dermed anledning til alvorlige overvejelser. Og i den forbindelse er her et påskekort.

9. marts 2002

Desangående stemmelokalet har man muligvis lagt mærke til at det på vilkårlige tidspunkter har præsenteret en tom side, frem for at vise afstemningsformular eller -resultater. Det burde være afhjulpet nu, idet afstemningsscriptet er sat til at køre under mod_perl, hvilket skulle give større stabilitet. Hvis det mod forventning stadig opfører sig underligt, så giv venligst besked til kasper@sevaj.dk.

14. februar 2002

Så er det øjensynligt "Valentinsdag" i dag. Egentlig troede jeg, at overflødige helgendage blev afskaffet med Reformationen i 1536, men nu om stunder er detailvirksomhederne åbenbart ivrige efter at indføre diverse mærkedage på strategiske tidspunkter af året hvor forbrugerne har lidt mammon tilovers til blomster, chokolade, eller såkaldte "Haloween"-kostumer. Dermed skal vi åbenbart også fejre "Skt. Valentins Dag", og Lømmelgård Veterinæroptik skal da gerne gå med på denne lille, dumme detailhandels-spøg. Så her er et valentinskort til de ærede besøgende.

2. februar 2002

Desangående Lømmegård Folkeblad er der uden numerologiske bagtanker et nyt nummer på gaden. Denne gang med en god og en dårlig nyhed - sådan er tilværelsen jo. Nogle lærer af deres fejltagelser, andre er dømt til at gentage fortidens fejltrin.

11. januar 2002

Desangående Lømmelgård Folkeblad er et nyt nummer udkommet, denne gang med et par ernærings-relaterede nyheder. Jeg skal beklage at artiklen om Mogens Camre i dette nummer viderebringer nogle synspunkter, der muligvis kan virke anstødelige på nogle.

7. januar 2002

I går var Lømmelgård Veterinæroptik i P1's Kronometer, hvor proprietæren blev interviewet, og en af Danmarks Radios nyhedsoplæsere læste nyheder fra Lømmelgård Folkeblad - meget beærende. Indslaget kan høres på Kronometers website.

4. januar 2002

At være gods- og slotsejer er i økonomisk henseende ikke hvad det har været. Havde jeg nogle fæstebønder, jeg kunne udplyndre, havde jeg forlængst haft rigeligt guld til et fortrinligt webhotel. Men i disse socialt progressive tider må jeg forlade mig på pekuniære julegaver til at finansiere en udvidelse af Lømmelgårds web-drift. Denne jul har dog været god, og dermed har Lømmelgårds website forlagt residensen til et nyindkøbt domæne, og er blevet installeret i server-faciliteter med mulighed for at afvikle PHP, Perl, SSI og alskens lækkerier, hvilket har følgende konsekvenser:

Desangående poesi-robotten er den endelig opstillet til offentlig afbenyttelse, og den erstatter dermed "ugens digt". Fremover kan man selv betjene poesi-roboten så ofte man lyster, og forhåbenligt nyde dens sanseløse forsøg på at forfatte sammenhængende poesi.

Desangående stemmelokalet præsenteres hermed en ny afdeling i etablissementet, hvor der kan stemmes om diverse væsentlige spørgsmål.

God fornøjelse.

2. januar 2002

Om kort tid holder Lømmelgårds website flyttedag og forlægger residensen til et nyt domæne. Jeg kan beklageligvis ikke angive præcis hvornår flyningen finder sted - det vil ske så snart de ophøjede registratorer hos DK Hostmaster behandler registreringen af det nye domæne og kundgør dets eksistens for alle navne-servere udi det ganske land. Forhåbentlig sker det engang i løbet af denne uge.

13. december 2001

Desangående Lømmelgård Folkeblad er der efter en forhåbentlig ikke vanvittig ulidelig pause atter et nyt nummer på gaden. Denne gang er tonen lidt mere alvorlig, idet bladet behandler et par muligvis meget skadelige samfundstrusler.

26. november 2001

Desangående ugens digt skal det bemærkes at Lømmelgårds poesi-robot, der som før nævnt er under udarbejdelse, nu forefindes i en foreløbig men ganske funktionsdygtig udgave opstillet i min kære søsters web-butik, shopforsjov.dk. Man skal være hjertens velkommen til at kigge forbi.

Desangående opdatering af Lømmelgård er udsigterne for de næste par uger beklageligvis sparsomme, idet proprietæren er fornøjeligt optaget af at spille Baldur's Gate II: Throne of Bhaal.

12. august 2001

Så er det sket: Som jeg tidligere advarede, er Lømmelgårds HTML blevet omstruktureret og moderniseret. Det ydre udseende har ikke undergået synderlige ændringer, men de bagvedliggende koder er blevet forenklede, således at det kræver noget mindre arbejde at opdatere Lømmelgård fremover (og at jeg uden væsentlige vanskeligheder kan konvertere hele Lømmelgård til XML/XHTML, hvilket jeg har skumle planer om).

Ændringerne har ret alvorlige konsekvenser for brugere af Netscape 4.x - alene Lømmelgårds forside kan få Windows-versionen af Netscape 4.x til at crashe (så hvis man er nået her til logbogen med Netscape 4.x til Windows, har man været heldig). Lømmelgårds øvrige sider får dog ikke Netscape 4.x til at besvime, men den tegner siderne så fejlagtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre (man skulle næsten tro, den gør sig umage for at gøre alt forkert). Mit bedste råd til brugere af Netscape 4.x er at slå stylesheet-understøttelse fra, og skynde sig at opgradere til en nyere browser.

Ovenstående skal ikke tolkes sådan at jeg har noget personligt imod Netscape 4.x. Som nævnt tidligere stiller jeg ingen andre krav til de browsere, der besøger Lømmelgård, end at de forstår HTML 4 og CSS1 (som har være vedtagne web-standarder siden 1997 og 1996). Og eftersom Lømmelgård nu kan bestå W3C's HTML-validering fejlfrit, kan jeg desværre ikke gøre ret meget mere for brugere af Netscape 4.x. Selv Lynx kan fremvise Lømmelgårds websider uden vanskeligheder.

Desangående biografen er "Livets Lyse Side" blevet opdateret med en restaureret version, hvor lyden ikke er så svag. De andre film er også blevet en anelse restaurerede, så at enkelte mørke scener er blevet gjort lidt lysere. Desuden er alle filmene blevet rekomprimerede til RealVideo 8-format, hvilket burde give en anelse bedre billedkvalitet - så meget, som det nu er muligt at klemme ud af en båndbredde på blot 56 eller 128 kbit/s; forhåbentlig bliver der plads til versioner med højere båndbredde når Lømmelgård flytter til et nyt webhotel, men jeg kan ikke sige noget bestemt om hvornår det sker.

16. juli 2001

Desangående ugens digt er det for en gangs skyld rettidigt opdateret, men denne gang er digtet ikke kreeret af min kære broders poesi-robot. Jeg er i færd med at bygge en ny poesi-robot i PHP, og den er efterhånden tilpas funktionsdygtig til dens digte kan publiceres. Denne uges digt er i romantisk stil - den nye poesi-robot kan foreløbig lave digte i romantisk, depressiv eller religiøs stil (eller en valgfri blanding deraf), hvilket de kommende mandage vil bringe eksempler på.

Engang i den ikke alt for fjerne fremtid vil den nye poesi-robot blive opstillet på Lømmelgård til fri afbenyttelse, således at man selv kan bede den lave digte nårsomhelst man lyster. Det kræver dog, at Lømmelgård forlægger residensen til et webhotel med PHP-understøttelse, hvilket jeg i øjeblikket er ved at undersøge mulighederne for. Foreløbig vil der som sagt komme eksempler på den nye poesi-robots litterære evner hver mandag.

17. juni 2001

Med lidt forsinkelse er der atter kommet et nyt digt, samt et nyt nummer af Lømmelgård Folkeblad. I de næste to uger vil der beklageligvis ikke forekomme opdateringer af Lømmelgård, idet jeg tager på ferie i morgen.

Desangående Lømmelgård Folkeblad skal det bemærkes, at alle numre er blevet opdateret med ny og mere korrekt HTML, som forsmag på den førnævnte planlagte opdatering af Lømmelgårds HTML. Derfor vil Folkebladene ikke tage sig helt godt ud i ældre browsere, hvilket jeg ikke rigtig kan gøre noget ved. Som tidligere nævnt vil Lømmelgård ikke være optimeret til nogensomhelst browsere andet end dem, der er i stand til at fatte HTML 4.0 og CSS1.

4. juni 2001

Endelig er der kommet et nyt ugens digt. Poesi-robotten befinder sig ganske glimrende i sit nye, emulerede DOS-miljø, og således er der al mulig grund til at forvente, at der fremover vil blive forfattet ugentlige digte (såfremt dovenskab og glemsomhed tillader det).

Desangående Lømmelgård Folkeblad er der gode chancer for et nyt nummer i løbet af denne uge. Artiklerne er færdigskrevede, og kun billedmaterialet mangler at komme på plads.

14. maj 2001

Lømmelgårds hjemmeside har ligget bedrøveligt stille gennem alt for lang tid, og derfor har jeg besluttet mig for dels at opdatere den mere jævnligt, og dels at holde mine ærede besøgende løbende underrettet om hvad der foregår af løst og fast i forbindelse med hjemmesiden. Således er denne logbog blevet oprettet, hvor jeg i ny og næ vil nedfælde bemærkninger og bulletiner om nye tiltag på hjemmesiden, og om andre ting jeg finder væsentlige.

Desangående Lømmelgård Folkeblad kan jeg med glæde annoncere, at et nyt nummer endelig er på gaden. Om der følger et yderligere nummer i næste uge, kan jeg ikke love, men det burde ikke vare flere måneder.

Desangående ugens digt nærer jeg fornyet forhåbning om at det snarligt vil leve op til sit navn. Det vil sige at det rent faktisk vil blive opdateret ugentligt. Det hidtidige fravær af ugentlige digte skyldtes at min kære broders poesi-robot ophørte med at fungere i min Windows 98, og blot udgød et upoetisk runtime-error frem for at forfatte surreelle strofer. Poesi-robotten er et efterhånden bedaget Pascal-program til DOS, og det har tiltagende vanskeligheder ved at gebærde sig i nyere versioner af Microsofts operativsystemer. Der er dog håb for poesi-robottens overlevelse, idet jeg for nylig har installeret Linux, samt en DOS-emulator, som jeg forventer vil kunne afvikle poesi-robotten, hvorved der igen kan fremstilles ugentlige digte.

Desangående min kære broder, Jon von Sevaj, kan jeg med stor glæde kundgøre for personer, der ikke læste Politiken d. 19/4 2001, at hans hjemmeside var "Ugens Hjemmelavede" i Politikens internetsektion.

Desangående Lømmelgård generelt skal jeg advare brugere af Netscape 4.x og Internet Explorer 4.0 om at Lømmelgårds HTML-koder i nær fremtid vil blive moderniseret, og at der i den forbindelse vil opstå gevaldige vanskeligheder ved at besigtige Lømmelgård med de pågældende browsere. Lømmelgård vil i omfattende grad gøre brug af stylesheets, der desværre understøttes elendigt af Netscape 4.x og Internet Explorer 4.0 (samt ældre versioner).

Det skal med fortissimo pointeres, at Lømmelgård vil overholde den til enhver tid gældende standard for HTML og CSS som fastlagt af W3C. Hvis man benytter en browser, der ikke kan magte de gængse standarder, kan jeg kun opfordre til at man anskaffer en browser, der forstår HTML korrekt. Lømmelgård er ikke konstrueret til at tilgodese specifikke browsere - Lømmelgård er konstrueret i overensstemmelse med webbets fællessprog: HTML.