Filmisk

Skriftligt

Demokratisk

Billedligt


Stemmelokalet

Resultatet af afsluttede afsteminger fra 2004 opslås her i stemmelokalets arkiv. Ældre afstemningsresultater findes i arkiverne fra 1. halvår 2003, 2. halvår 2003, 1. halvår 2002 og 2. halvår 2002.

Hvad vil det ikke overraske dig at se i lavpris-fly, efterhånden som priskrigen fortsætter?

4%

Fly der er så tætpakkede at mange passagerer er nød til at sidde på taget.

9%

Piloten går inden afgangen rundt blandt passagererne med et papbæger og tigger lidt småmønter til at købe en kop kaffe for.

15%

Årer ved sæderne, og en tyk, svedig, piskebevæbnet asiat som sætter passagererne gang med at ro.

8%

Hvis man vil have mælk i kaffen, må man selv malke geden.

11%

Ingen film på lange ture - i stedet er der underholdning med en klam gammel fransk cafésangerinde.

53%

Jeg nægter at stemme i protest mod den ulideligt langsommelige opdatering af Lømmelgård.

Afgivne stemmer: 195. Afstemning afsluttet 1. marts 2004.

Jeg fatter egentlig ikke hvad der er så fedt ved at kunne købe flybilletter til spotpris og komme til USA på 10 timer, når størsteparten af tiden går med at sidde og blive kvast i flysæder designet af masochistiske dværge, eller stå og vansmægte i køer designet af sadistiske sovjetbureaukrater. Og når man endelig ankommer og befries for sine pinsler i det klaustrofobiske Kafka-mareridt, så er man som regel så kvæstet af jetlag de næste par dage, at man ikke orker ret meget andet end at bælle billig lufthavnssprut og sniffe drivgas fra perfumesprays.

Man savner virkelig et behageligt alternativ til flytrafikken. En rejseform, der er så komfortabel som skib og tog, og omtrent så hurtig som fly. Og tænk – en sådan rejseform fandtes engang, men den blev opgivet på grund af noget skide mediehysteri over et lillebitte uheld.

Hindenburg

Sådan skal man rejse i luften. Plads og komfort!

I 1937 gik det prægtige, tyske luftskib Hindenburg op i flammer over Lakehurst, USA. Et hændeligt uheld – sølle 35 mennesker omkom. Men sensationspressen svælgede i den "forfærdelige" katastrofe, hvilket bevirkede at passagererne holdt sig væk fra de "farlige" luftskibe, og dermed uddøde en rejseform, der var både hurtig og behagelig og meget, meget stilfuld.

Hindenburg var slet og ret et flyvende hotel. Der var private kahytter med eget brusebad. Der var bibliotek og rygerum og promenadedæk. Der var en restaurant med gulddekoreret porcelæn. Der var en bar og en lounge med pianist. Og i disse behagelige omgivelser kunne man slappe af og fordrive de sølle to dage, det tog at flyve fra Europa til USA. To skide dage! Og undervejs blev man oven i købet betjent af tyske tjenere fra 30'erne – jeg er sikker på, at de gav en rigtig god og effektiv og veldisciplineret service.

Billigt lorteflyselskab

Hvis det endelig skal være ynkeligt billigt og røvkedeligt at flyve, hvorfor kan man så i det mindste ikke male hagekors på flyene? Det ville trods alt gøre flyveturen en smule sej.

Og så var der oven i købet hagekors på halerorene (man kan sige hvad man vil, men jeg synes det må være temmelig sejt at flyve i et fartøj med hagekors på).

Så derfor ærgrer det mig meget, at al udvikling i lufttrafikken går mod ringere service og dårligere komfort, bare fordi det skal være så latterligt billigt at flyve. Billigere er ikke lig med bedre! Jeg vil langt hellere betale en højere pris og bruge en dag eller to på at rejse behageligt og stilfuldt og blive opvartet af lydige og velafrettede tyske tjenere fra 30'erne. Tænk at kunne flyve over Atlanten mens man går ind i en bar med klavermusik og sætter sig og siger: "En cognac og en cubansk cigar, Schultz. Og i aften vil jeg gerne have en varm romtoddy stillet klar på mit natbord inden jeg går til ro." Oh, jeg ville i fulde drag nyde en flyrejse, der var sådan.

Hvad kunne du helst tænke dig til at live op i hverdagens ensformighed?

2%
Et par nye radiokanaler.
10%
En ny type frosne kartofler fra Flensted.
18%

Pludseligt sørøveroverfald på S-toget.

9%

Zuluangreb på indkøbscentret.

13%

Krabbe-mænd invaderer Metroen.

49%

At du opdaterer din forpulede website noget oftere, dit sindssvagt sløve bæst!!

Afgivne stemmer: 799. Afstemning afsluttet 16. februar 2004.

Klageskranke

Men OK, jeg skal da gøre et forsøg på at opdatere noget oftere. I det mindste for at bibringe hverdagen noget bedre end et importeret, standardiseret radiokoncept, hvilket Underholdningsminister Brian Mikkelsen øjensynligt mener at landet har stærkt brug for. Åbenbart føler Underholdningsministeren at kulturlivet i Danmark skal drives ud fra formlen Bedre Kultur = Billigere Kultur = Mere Kultur.

I øvrigt begriber jeg ikke helt, hvad Underholdningsministeren er så røvsur over, siden han indædt fører en kulturkamp mod de "røde" kræfter i dansk kulturliv. Jeg har forstået så meget, at Brian Mikkelsen vist bærer nag mod at der var frygteligt mange ækle stalinister i hans gymnasietid, og at de systematisk undertrykte alle KU'erne på landets gymnasier. Og det er altså noget pis. Jeg gik i gymnasiet i 80'erne, ligesom Brian Mikkelsen. Og jeg ved ikke, hvilket fremmedartet parallelunivers, som Bian Mikkelsen tilbragte sin gymnasietid i. Men i den virkelige verden havde KU'erne absolut ingensomhelst problemer med at komme til orde i 80'erne.

Men nok om det. Afslutningsvis vil jeg lige nævne yderligere en ting, som jeg gerne vil frabede mig mere af som "overraskelse" i dagligdagen, nemlig Janet Jacksons herreklamme pat. Jeg ville ønske at jeg havde tilbragt tiden under og efter Superbowl i en hule flere kilometer under jordens overflade, fuldstændig isoleret fra alle medier. Jeg fatter ikke, at alverden behøvede at vide at Justin "Røvfjæs" Timberlake hev lidt af tøjet af Janet "Androgyne Harpy" Jackson, og jeg behøvede især ikke at se hendes grimme, grimme slattenpat, som åbenbart er det eneste af hendes krop, der aldrig har været under plastikkirurgens kniv. Helt ærligt, den lignede en gammel sok med slim i. Den slags ækelheder er der ingen grund til at vise frem for folk.

Denne side indeholder:
Proteiner: 2%
Kulhydrater: 15%
Fedt: 0%
Magnesium: 83%