Lømmelgård Folkeblad
Mandag 5. juniUafhængig af virkelighedenPris: 5 shekel

SVÆVENDE YOGA-ELEV STYRTER NED PÅ ISLANDS BRYGGE

Kl. 14:10 i går blev det indre København rystet af en voldsom eksplosion. En yogisk flyver styrtede ned på Islands Brygge og sprang i luften med et øredøvende brag, der kunne høres helt i Roskilde - eksplosionen vurderes at overgå Sojakagefabrikkens eksplosion i 1980. Nærmest ved et mirakel kom ingen alvorligt til skade; kun 5 mennesker måtte behandles for lettere knubs og mindre kvæstelser. De materielle skader omfattede tusindvis af knuste ruder i et par kilometers omkreds.

Ulykken krævede yogaflyveraspirant Morten Rasmussens liv. Aspirant Rasmussen var en halv time forinden lettet fra yogaskolen på Købmagergade, og var i færd med en uproblematisk rutineflyvning.

Morten Rasmussen skulle danne formation med tre yogiske transportflyvere, som han skulle agere jager-eskorte for, men på vej til transportflyverne fik aspirant Rasmussen pludselig tekniske vanskeligheder.

Arkivfoto af Morten Rasmussen svævende over København

Morten Rasmussen fotograferet under en tidligere flyvning.


Få minutter før ulykken sendte Morten Rasmussen en nødmelding til kontrolcentret i yogaskolen på Købmagergade. Den vagthavende flyveleder, seniorsergent Swami Bhanahandala, har redegjort for hændelsesforløbet til Lømmelgård Folkeblad:

"Kl. 1405 kontaktede Morten Rasmussen kontrolcentret via telepati og meldte, at han tabte højde. Han havde konstateret en funktionsfejl i hans Pingala-nadi mellem Anahata og Manipura chakraerne. Det betyder at prana-energistrømmen i hans finstoflige legeme var blokeret, og at det øverste chakra, Sahasrara, dermed ikke blev forsynet med tilstrækkelig prana til at holde ham svævende."

"Hans næste telepatiske melding kom kl. 1407, hvor han fortalte, at han forsøgte Samanu-åndedrætsøvelsen - den korrekte nødprocedure ved blokering mellem Anahata og Manipura. Samanu-øvelsens vekselåndedræt, som kombineres med Bija-mantraer, er den mest effektive metode til at rense nadierne og stimulere pranastrømmen mellem chakraerne."

Ulykkeligvis hjalp det ikke. Morten Rasmussen meddelte, at han fortsat tabte højde.

"Kl. 1409 meddelte han, at han ville forsøge en nødlanding på Islands Brygge, og han meldte, at indflyvningen forløb betryggende. Men kort inden forventet landing modtog vi hans sidste telepatiske melding: 'Anahata chakra er stået af! Jeg har mistet styringen! Mayday, mayday!' Dernæst hørte vi ham fortvivlet gentage: 'Yam', som er mantraet til at aktivere Anahata chakra."

Få sekunder senere tørnede Morten Rasmussen ned på Islands Brygge, hvorved han eksploderede med kolossal kraft.

"Når man laver yogisk flyvning, er man simpelthen ladet til randen med prana - altså ren, finstoflig energi. Og det eksploderer meget nemt, hvis man styrter ned," forklarer seniorsergent Swami Bhanahandala.

Yogacentret håber at finde Morten Rasmussens sorte boks, som burde belyse de sidste aspekter af den tragiske ulykke. Udsigterne er dog ikke gode - indtil videre er der kun blevet fundet mindre stumper af Morten Rasmussen.

Morten Rasmussen blev 26 år.

NATIONALBANKEN SÆTTER RENTEN OP TIL 68%

Portrætfoto af dumme Yussuf

Dumme Yussuf

En rengøringsmedarbejder var sent i nat skyld i, at Nationalbanken kom til at sætte renten op til 68% i nogle timer. Fejlen blev dog opdaget og rettet i morges, da Nationalbankens vagthavende økonomer mødte på arbejde.

Rengøringsassistenten var uforvarende kommet til at hive i rente-håndtaget, da han forsøgte at spille et kassettebånd med marokkansk popmusik på Nationalbankens store økonomistyrings-maskine.

"Vi har nu indskærpet overfor rengøringspersonalet, at de ikke må pille ved vores maskine," udtaler Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen.

"Yussuf dum. Yussuf majet, majet dum! Yussuf aldri gøre det mer," siger rengøringsmedarbejderen til pressen.